SKÄRSJÖHÄST

-NATURUPPLEVELSER I NORRA SMÅLAND-


TURER OCH PRISER

Vi erbjuder mysiga turer med häst och vagn, året runt, på slingrande grusvägar. Stäng av mobilen, lutar dig tillbaka och lyssna på ljudet av hästens hovar. Upptäck det gamla kulturlandskapet med sina djur, stenmurar och gärdsgårdar - långt bort från vardagsstressen. Vi stannar en stund längs vägen för fika och gärna berättar vi mer om skogen och dess djur. Vintertid, när allt är täckt av snö glider släden ljudlös fram och inget hörs förutom bjällerklangen.


SKOGSTUR

Vår trygga körhäst tar oss genom den förtrollade småländska skogen som doftar av jord, svamp och bär. Under en kort rast finns möjlighet för en fikastund och mys med hästen.

Vi erbjuder våra skogsturer året runt och på vintern kan du åka släde så fort vi har fått tillräckligt snö.

Skogsturen (1 timme)

275 kr/vuxen
165 kr/barn (under 12 år)

Stora skogsturen  (2 tim)

385 kr/vuxen
275 kr/barn (under 12 år)


LÅNGTUR

Dagstur (3-4 timmar)

Vi åker genom skogen och förbi små vackra gårdar i lunkande takt. Vid en sjö eller en trevlig skogsglänta tar vi en längre paus, sträcker på benen och njuter av naturen och tillvaron. Tar gärna med din egen picknickkorg eller tillägger en i din bokning.

Vi rekommenderar våra långturer mellan maj och september, beroende på vädret.

495 kr/vuxen
385 kr/barn (under 12 år)

TREKKINGTUR

Trekkingtur (2 dagar)

Körsträcka cirka 5-6 timmar/dag  

Övernattning i hängmatta eller eget tält.

Matlagning sker utomhus.

Vi erbjuder våra trekkingturer helgdagar mellan maj och augusti, beroende på vädret. På våra turer följer alltid en erfaren kusk med och du behöver inte ha tidigare erfarenhet av hästar eller körning. Denna turen lämpar sig för dig som är vuxen eller har fyllt minst 14 år. Kontakta oss gärna för mer information.

1 700 kr/person (max 4 personer)


SOULMATE

Hästar och att åka häst och vagn har en mycket rogivande och avslappnande effekt. För människor med funktionshinder, utvecklingsstörningar eller människor i omsorgs- och rehabiliteringsverksamheter erbjuder vi skräddarsydda körningar och tillfällen att vara med hästen. Assistenter eller annan behövlig personal är välkomna att vara med aktiviteten som stöd för deltagaren och åker utan extra kostnad.

(obs rabatterade priser gäller inte för långturen och trekkingturen)