SKÄRSJÖHÄST

-NATURUPPLEVELSER I NORRA SMÅLAND-


UPPLEVELSER MED HÄST

Förutom på våra utflykter med häst och vagn kan du uppleva häst och natur även på andra sätt. Till exempel vandra med hästen, gå på en örtvandring eller lär dig mer om körning i skog och mark.


VANDRA MED BARN

Barn och natur hör ihop. Men barn och lång vandring kan vara svårt att kombinera. Men en varm och stabil hästrygg löser problemet.

Den småländska skogen sätter fart på fantasin och skogarna häromkring var John Bauers stora inspiration när han målade sina troll och älvor. Ta med barnen på vandring genom den trolska skogen och låt dem hitta sina egna sagoväsen bland mossbevuxna stenar och knotiga stubbar.
Med på turen följer vår lugna och trygga nordsvenska brukshäst. Blir de små benen trötta så tar han gärna barnen på ryggen. Uppifrån hästryggen får barnen nya perspektiv och upptäcker skogen på ett nytt sätt.

1-2 timmar 250 kr/person
lämplig för barn 5 år+

Obs! Först och främst handlar det om en vandring och ingen turridning. Oftast tar vi med oss enbart en häst per grupp.

ÖRTVANDRING

Lär dig mer om ät- och användbara växter i skog och hagmark på ett lättsamt sätt. Vi plockar gemensamt olika kryddväxter och framställer enkla maträtter och produkter mitt i naturen. Du får tips och inspiration för att kunna ta hand om det du hittar längs vägen på dina egna promenader sedan. Vandringens innehåll varierar med årstiderna. På vissa tillfällen tar vi oss fram med häst och vagn till vandringens utgångspunkt eller så har vi med oss en packhäst som kan bära på allt vi behöver och hittar.

2-4 timmar 500 kr/person

Gruppstorlek 2-8 personerKUSK FÖR EN DAG

Du får prova själv hur trevligt det är att köra häst. I små grupper visar vi grunderna i tömkörning, körning med redskap och vagnskörning där alla får hålla i tömmen till en trygg brukshäst.

2-4 timmar 500 kr/person

Gruppstorlek 2-6 personer


FEST OCH MARKNADER

Företag, förening, boende eller skola - ni som ska fira kan boka oss för exempelvis kortare turer runt festplatsen.

Söker du en personalaktivitet eller ett annorlunda affärsmöte? Ska brudparet göra en extra fin entré med hästskjuts från eller till kyrkan? Är du fotograf och söker efter ett trevligt motiv?

Vi hjälper gärna till.

Kontakta oss för prisinformation.